Wordt onze gemeente Fietsstad van 2022? De Fietsersbond zoekt juryleden!

De Fietsersbond is weer begonnen met de tweejaarlijkse Fietsstadverkiezing. Ook onze gemeente stimuleert fietsers om de enquête in te vullen en maakt kans op de prestigieuze titel van Fietsstad 2022. De Fietsersbond roept alle Nederlanders op hun gemeente te jureren via fietsstad.nl. Juryleden maken bovendien kans op de nieuwe Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-!

>> Naar de enquête

Elke gemeente maakt kans

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstad 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat ben jij als fietser zelf! Of je nu een bagagedragerstudent, een oudere recreant, een bakfietsouder of een forens bent. We zijn allemaal ervaringsdeskundige. Elke gemeente telt daarbij, hoe klein of groot die ook is: van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Aalsmeer.”

Juryleden voor elke gemeente

De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente. Naast de titel Fietsstad 2022 zijn er ook speciale onderscheidingen voor bijvoorbeeld de snelste stijger in het klassement. Niet alleen gemeenten kunnen prijzen winnen. Door de enquête in te vullen via fietsstad.nl maken alle deelnemers kans op mooie prijzen, waaronder de Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-!