Mag een bladkorf geld kosten?

Denk mee over bladkorven

Foto van gevallen bladerenDit najaar (2018) keren de bladkorven terug in het straatbeeld van onze gemeente. Maar waar moeten ze komen? En hoe pakken we dat het beste aan? Om dat te kunnen bepalen, willen we graag meer weten over hoe bladkorven gebruikt worden.

  • Waarvoor worden bladkorven eigenlijk gebruikt?
  • Hoeveel mensen maken er gebruik van?
  • Mogen de bladkorven geld kosten?
  • Waar moeten ze komen?

Vraag samen met uw buren een bladkorf aan

De vragenlijst sluit af met de mogelijkheid om samen met uw buren een bladkorf aan te vragen. Aan de hand hiervan bepalen we waar de bladkorven dit jaar komen te staan. Wij bekijken de aanvragen en laten u binnen vijf werkdagen weten of er een bladkorf komt of niet.

Goed om te weten: Niet elke locatie is geschikt voor een bladkorf. We plaatsen alleen bladkorven binnen de bebouwde kom. Er moeten gemeentelijke bomen in de buurt staan en de locatie moet bereikbaar zijn met een vrachtwagen. Ook vragen we u om een oogje in het zeil te houden.

Meedoen en meedenken

Ook in de rest van het jaar willen we u meer gaan betrekken bij het groen in uw buurt. Maar eerst willen we weten hoe en of u betrokken wilt worden.

  • Wat doet u liever: meedenken of uw handen uit de mouwen steken?
  • Hoe denkt u het liefst mee: online of tijdens een bijeenkomst?

Enquête gesloten

Tot en met 15 oktober 2018 konden inwoners de enquête invullen. Maar liefst 336 inwoners maakten gebruik van de mogelijkheid om hun mening te geven bladkorven en bladafval.

Wat doen we met de resultaten?

  • De doorgegeven locaties gebruiken wij om te bepalen waar de bladkorven dit jaar komen te staan.
  • De uitkomsten van de enquête worden – in combinatie met de ervaringen van dit jaar - gebruikt om te bepalen hoe we het plaatsen van de bladkorven vanaf 2019 gaan aanpakken. Hoe kiezen we de beste plekken? Hoe gaan we de bladkorven  financieren? Hoe zorgen we dat ze er netjes bij liggen?
  • In 2019 willen we inwoners meer betrekken bij het groen(onderhoud) in hun straat en buurt. Dat gaan we onder andere doen met mensen die in deze enquête aangeven dat ze willen meedenken of meehelpen.

Wilt u ook meepraten over andere onderwerpen?

Op wierden.ikpraatmee.nl staan regelmatig onderwerpen waarover u mee kunt praten. U kunt meedoen aan enquêtes, peilingen en discussies. Heeft u nog geen account? Meld u dan aan bij wierden.ikpraatmee.nl. Dat kan als volgt:

  1. Meld u aan als deelnemer van wierden.ikpraatmee.nl.
  2. U ontvangt per mail de gegevens om in te loggen.
  3. Log in via wierden.ikpraatmee.nl.

Houd de website en uw mailbox in de gaten voor nieuwe onderzoeken en uitkomsten van lopende onderzoeken.

>> Direct aanmelden

Uw privacy

De enquête is volledig anoniem. Op de pagina ‘privacy en veiligheid’  leest u meer over onze privacyrichtlijnen.