Heeft u een idee voor de invulling van De Touwladder?

Foto van de buitenkant van het schoolgebouwU kent het vast wel, het karakteristieke gebouw aan de Schoolstraat in Wierden waar nu nog basisschool De Touwladder in zit en waar vroeger Hemmelgaard zat. Na de zomervakantie 2018 komt het grotendeels leeg te staan, omdat de school te weinig leerlingen heeft om te blijven bestaan. Van 26 maart tot en met 15 april 2018  konden inwoners en geïnteresseerden om meedenken over de invulling van het gebouw. Om zo tot een mooie combinatie van huurders te komen.

Waarom?

Toen bekend werd dat basisschool De Touwladder gaat sluiten, kwamen verschillende mensen met ideeën voor de toekomst van het pand. Inmiddels hebben wij als gemeente besloten dat we het gebouw willen behouden en dat we ruimtes in het gebouw willen verhuren aan maatschappelijke organisaties. Daarbij wilden we inwoners en geïnteresseerden de kans geven om hun stem te laten horen. Zodat we zeker weten dat we geen mogelijkheden over het hoofd zien.

Wat is er mogelijk in het gebouw?

In het gebouw is ruimte voor educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, recreatieve en/of levensbeschouwelijke voorzieningen (bijvoorbeeld kinderopvang, dagbesteding en fysiotherapie).

We gaan het gebouw verbouwen, zodat het voldoet aan de eisen van deze tijd. Maar de karakteristieke buitenkant willen we bewaren. Ook willen we zo min mogelijk dragende muren weghalen. Wilt u de binnenkant van het gebouw zien? Bekijk dan op Facebook ons fotoalbum 'De Touwladder'.

De resultaten van het onderzoek

176 inwoners en organisaties maakten gebruik van de mogelijkheid om hun ideeën en opmerkingen in te sturen en we zijn erg blij met het overweldigende aantal. We hebben een samenvatting gemaakt van de belangrijkste ideeën die zijn ingezonden.

Hoe nu verder?

Er ligt nu een lange lijst met ideeën voor invulling van  De Touwladder. We willen graag recht doen aan die ideeën, en daarvoor hebben we meer informatie nodig. Daarom gaan we informatie opvragen bij organisaties die invulling kunnen geven aan de kansrijke ideeën. Wij zullen u later via wierden.ikpraatmee.nl informeren over de uitkomsten hiervan.