Vuilnisbakken voor hondenpoep

Van 30 januari tot 19 februari 2018 waren wij op zoek naar goede plekken om vuilnisbakken voor hondenpoep te plaatsen. Honderddrie mensen stuurden hun ideeën in. In de loop van 2018 worden de nieuwe vuilnisbakken geplaatst.

Meer vuilnisbakken dankzij vele reacties

In het begin van 2018 lag er een plan voor 20 nieuwe vuilnisbakken voor hondenpoep. Er zijn echter zo veel bruikbare suggesties ingediend voor Wierden en voor Enter, dat we besloten hebben om extra budget vrij te maken. Dat betekent dat we in de loop van 2018 totaal 32 nieuwe vuilnisbakken gaan plaatsen.

Eerste vuilnisbakken geplaatst

In september 2018 zijn de eerste nieuwe vuilnisbakken in Wierden en Enter geplaatst.

Waar komen de nieuwe vuilnisbakken?

Omdat er zo veel suggesties zijn ingestuurd, hebben wij moeten kiezen. Daarbij hebben we gekozen voor de locaties waar het vaakst honden worden uitgelaten en die bovendien bereikbaar zijn met een busje. Op sommige plekken hebben we gekozen voor een locatie tussen twee ‘wenslocaties’ in.

Op de kaarten op deze pagina kunt u zien welke suggesties mensen hebben ingestuurd en waar nieuwe vuilnisbakken komen (groene pijlen).

Kaartjes met suggesties voor WierdenSuggesties voor locaties in Enter

De exacte locatie van elke nieuwe prullenbak kunt u zien het pdf-document ‘locaties nieuwe vuilnisbakken’

Waarom legden we deze vraag aan u voor?

Na een lange werkdag even een ommetje maken met de hond – hoe heerlijk is dat?!

Binnen de bebouwde kom zit er wel een klein nadeel aan. U bent immers verplicht om die geurige hondendrol op te ruimen. En dus loopt u een kwartier lang met een zakje hondenpoep door het dorp.

In 2017 hebben we op een aantal plekken vuilnisbakken voor hondenpoep geplaatst. Dat is een succes: er wordt veel gebruik van gemaakt en er ligt minder hondenpoep. Daarom gaan we in 2018 ongeveer 20 nieuwe vuilnisbakken voor hondenpoep plaatsen. En om te bepalen waar we die vuilnisbakken moeten plaatsen, hebben we de hulp van onze inwoners ingeroepen.

Meld u aan!

Wilt u in de toekomst meewerken aan andere vragen en onderzoeken? Meld u dan aan bij wierden.ikpraatmee.nl. Dat kan als volgt:

  1. Meld u aan als deelnemer van wierden.ikpraatmee.nl.
  2. U ontvangt per mail de gegevens om in te loggen.
  3. Log in via wierden.ikpraatmee.nl.
  4. Houd de website en uw mailbox in de gaten voor nieuwe onderzoeken en uitkomsten van lopende onderzoeken.

>> Direct aanmelden