02
okt

Eigen straat is goud waard

Dat kan gaan over wegen, straten en pleinen, maar ook over zorg of toerisme. In juli en augustus deden 169 mensen mee aan een onderzoek over uw beleving van hun eigen woonomgeving. Dan gaat het over uw eigen straat, het openbaar groen in uw buurt en onze dorpscentra. Graag wil ik ingaan op de  vraag ‘wat vindt u van uw eigen straat’?

Tevreden en minder tevreden

Uit dit onderzoek blijkt dat de waardering van de eigen straat goed is, maar niet uitgesproken goed. In Wierden en Enter is de meerderheid tevreden over de eigen straat en haar omgeving, een kwart van de inwoners is minder tevreden. Het ‘groen’ in de eigen omgeving wordt het meest genoemd als element dat zorgt voor positieve beleving van de eigen straat.

Daarentegen wordt onderhoud van gemeentelijk groen en van de straten het vaakst genoemd als negatief punt in de beleving van de eigen straat. Een ruime meerderheid geeft aan dat dit beter kan. Met name de staat van wegdek en bestrating wordt vaak genoemd als verbeterpunt.

Mooi startpunt

Gaan we dan samenwerken bij het opgeruimd houden van de eigen straat? Inwoners vinden dat de gemeente verantwoordelijk is en moet blijven voor het schoon en netjes houden van de eigen straat. Wel is er bereidheid om te praten over  samenwerking bij het schoon en netjes houden van de eigen straat. Dit laatste is een mooi startpunt voor meer samenwerking tussen inwoners en gemeente!

Meer weten?

Bekijk dan het Factsheet van dit onderzoek.

Nico Lansink
WethouderTerug naar overzicht

Reacties

Hr Jan Lubbers

Hr Lansink,
Ik heb mee gedaan aan het onderzoek eigen straat en leefomgeving.
Hierin heb ik nogmaals kenbaar gemaakt dat bewoners van de larixlaan en elzenlaan zeer ontevreden zijn hoe onze straat vorig jaar een onderhoudsbeurt gehad heeft dit heb ik vorig jaar ook al met U besproken en gevraagd of U wilde komen kijken wat U er zelf van vond. Dit hebt U gedaan en gezegd dat dit niet de schoonheidsprijs verdient en dat U hier in 2017 op terug wilde komen. We zijn nu halverwege 2017 en we hebben nog geen reactie van U ontvangen . Dus graag nogmaals Uw reactie hoe nu verder en het liefst nog dat U een afspraak wilt maken voor een bezoek.
Sorry maar onze straat ziet er uit als een oude broek met hier en daar een nieuwer lap.

Gerda Dingeldein

Het beeld in de acacialaanlaan is over het algemeen positief
Jammer is alleen wel dat is gekozen voor een ondergrondse afvalcontainer midden in de straat. Begrijpelijk wel ivm toegankellijkheid en centrale ligging maar niet een fraai gezicht voor degene die er dagelijks naar kijkt zeker niet omdat het altijd uitnodigt het afval erbij te zetten ipv erin te gooien (staat nooit bij wie dat doet)
Dan is het wel een beetje jammer wanneer dat dan nu je dagelijks uitzicht is geworden in deze verder mooie straat.
Want degeen die het erbij zet zal er waarschijnlijk niet op kijken en degeen die dat wel doet heeft eigen containers en maakt er geen gebruik van beetje jammer wel

Log in om een reactie kunnen plaatsen!