02
okt

Eigen straat is goud waard

Dat kan gaan over wegen, straten en pleinen, maar ook over zorg of toerisme. In juli en augustus deden 169 mensen mee aan een onderzoek over uw beleving van hun eigen woonomgeving. Dan gaat het over uw eigen straat, het openbaar groen in uw buurt en onze dorpscentra. Graag wil ik ingaan op de  vraag ‘wat vindt u van uw eigen straat’?

Tevreden en minder tevreden

Uit dit onderzoek blijkt dat de waardering van de eigen straat goed is, maar niet uitgesproken goed. In Wierden en Enter is de meerderheid tevreden over de eigen straat en haar omgeving, een kwart van de inwoners is minder tevreden. Het ‘groen’ in de eigen omgeving wordt het meest genoemd als element dat zorgt voor positieve beleving van de eigen straat.

Daarentegen wordt onderhoud van gemeentelijk groen en van de straten het vaakst genoemd als negatief punt in de beleving van de eigen straat. Een ruime meerderheid geeft aan dat dit beter kan. Met name de staat van wegdek en bestrating wordt vaak genoemd als verbeterpunt.

Mooi startpunt

Gaan we dan samenwerken bij het opgeruimd houden van de eigen straat? Inwoners vinden dat de gemeente verantwoordelijk is en moet blijven voor het schoon en netjes houden van de eigen straat. Wel is er bereidheid om te praten over  samenwerking bij het schoon en netjes houden van de eigen straat. Dit laatste is een mooi startpunt voor meer samenwerking tussen inwoners en gemeente!

Meer weten?

Bekijk dan het Factsheet van dit onderzoek.

Nico Lansink
WethouderTerug naar overzicht

Reacties

Hr Jan Lubbers

Hr Lansink,
Ik heb mee gedaan aan het onderzoek eigen straat en leefomgeving.
Hierin heb ik nogmaals kenbaar gemaakt dat bewoners van de larixlaan en elzenlaan zeer ontevreden zijn hoe onze straat vorig jaar een onderhoudsbeurt gehad heeft dit heb ik vorig jaar ook al met U besproken en gevraagd of U wilde komen kijken wat U er zelf van vond. Dit hebt U gedaan en gezegd dat dit niet de schoonheidsprijs verdient en dat U hier in 2017 op terug wilde komen. We zijn nu halverwege 2017 en we hebben nog geen reactie van U ontvangen . Dus graag nogmaals Uw reactie hoe nu verder en het liefst nog dat U een afspraak wilt maken voor een bezoek.
Sorry maar onze straat ziet er uit als een oude broek met hier en daar een nieuwer lap.

Log in om een reactie kunnen plaatsen!