24
nov

Resultaten onderzoek ‘vrijetijdsbesteding’ bekend

In september 2017 deden 125 mensen mee aan het onderzoek over vrijetijdsbesteding. De resultaten zijn inmiddels bekend.

Conclusie in een notendop

Aan de hand van 6 thema’s (uit eten, uitgaan, verenigingen, evenementen, uitstapjes en winkelen) gingen we in op de kennis van het vrijetijdsaanbod en de communicatievoorkeur van de deelnemer. Uitkomst is dat de meerderheid tevreden is over het vrijetijdsaanbod in de gemeente Wierden. Vooral als het gaat over het verenigingsleven en uit eten gaan. De deelnemers zijn het minst tevreden over het uitgaansleven en winkelaanbod. Wierdenaren waarderen het winkelaanbod iets beter dan de Enternaren.

De meerderheid wil graag geïnformeerd worden over het aanbod in de gemeente Wierden. Het liefst via Facebook en de Huis aan huis bladen. Mensen hebben behoefte aan één (centrale) plek waar ze alle informatie rondom vrijetijdsbesteding kunnen lezen/vinden. De uitdaging voor de gemeente, winkeliers en andere betrokken partijen is nu om een slim antwoord te vinden op deze informatie/communicatie behoeften.

Meer weten? Bekijk dan hier Factsheet van dit onderzoek.

En nu?

We weten nu hoe tevreden de inwoners van onze gemeente zijn met het vrijetijdsaanbod in hun gemeente en hoe ze daarover geïnformeerd willen worden. Daarnaast weten we wat ze het meest waarderen in de gemeente Wierden.

Deze enquête maakt deel uit van een citymarktingplan dat aangeboden wordt aan de gemeenteraad. Zij gaan het advies van het citymarketingplan gebruiken om te beslissen wat er op gebied van citymarketing/vrijetijdsbesteding veranderd moet worden. Daarnaast delen we de resultaten met de betrokken partijen uit de gemeente Wierden (ondernemers, verenigingen e.d.).Terug naar overzicht