08
mei

26 nieuwe vuilnisbakken voor hondenpoep dankzij vele reacties

Van 30 januari tot en met 19 februari 2018 vroegen we u om mee te denken over goede plekken voor vuilnisbakken voor hondenpoep. Daar is massaal op gereageerd: 103 mensen stuurden suggesties in. Dankzij deze mensen worden er zelfs meer nieuwe vuilnisbakken geplaatst dan oorspronkelijk in de planning lag.

In het begin van 2018 lag er een plan voor 20 nieuwe vuilnisbakken voor hondenpoep en we vroegen u om mee te denken. Er zijn toen zo veel bruikbare suggesties ingediend voor Wierden en voor Enter, dat we besloten hebben om extra budget vrij te maken. Dat betekent dat we in de zomer van 2018  26 nieuwe vuilnisbakken kunnen plaatsen.

Nieuwe locaties

Omdat er zo veel ideeën zijn ingestuurd, hebben wij moeten kiezen. Daarbij hebben we gekozen voor de locaties waar het vaakst honden worden uitgelaten en die bovendien bereikbaar zijn met een busje. Op sommige plekken hebben we gekozen voor een locatie tussen twee ‘wenslocaties’ in.

Op de kaarten op deze pagina kunt u zien welke suggesties mensen hebben ingestuurd en waar nieuwe vuilnisbakken komen.

Plattegrond van Wierden met locaties vuilnisbakkenLocaties voor vuilnisbakken in Enter

De exacte locatie van elke nieuwe prullenbak kunt u zien het pdf-document ‘locaties nieuwe vuilnisbakken’

Honden in onze gemeente

De veranderingen voor honden in onze gemeente zijn al ingezet in 2015, toen we een eerste enquête hielden over honden. Sindsdien is er veel gebeurd. We hebben inmiddels drie hondenlosloopgebieden , speciale vuilnisbakken voor hondenpoep en de hondenbelasting is afgeschaft. Daarnaast heeft een aantal enthousiaste inwoners een hondenspeeltuin gerealiseerd aan de G.H. Beensweg in Wierden.Terug naar overzicht