15
okt

Waar komen de bladkorven?

De bladkorven keren dit jaar terug in het Wierdense straatbeeld. Wij vroegen u naar uw mening over bladkorven en vervolgens kon u via onze gemeentelijke website een bladkorf aanvragen.

We hebben veel aanvragen binnengekregen. De aanvragen worden beoordeeld op een aantal criteria:

  • Staan er veel gemeentelijke bomen vlakbij?
  • Is de locatie bereikbaar voor de vrachtwagen?
  • Gaat het om een locatie binnen of buiten de bebouwde kom?
  • Spreiding van bladkorven

Op basis van bovenstaande criteria hebben we een schifting gemaakt. Aanvragen die aan alle criteria voldoen, zijn in gekaart gebracht. Op die manier kunnen we de spreiding van de bladkorven zien om vervolgens de definitieve locatie te bepalen. Via de volgende link kunt u zien waar de bladkorven komen te staan: https://www3.wierden.nl/www/geoviewer/index.php?layer=bladkorven. De locaties kunnen in de loop van de week nog worden uitgebreid omdat nog niet alle aanvragen zijn beoordeeld.

De eerste bladkorf staat al, vanaf maandag 15 oktober 2018 worden ook de rest van de korven geplaatst. Wij wensen u veel succes met het opruimen van het bladafval, hopelijk vormen de korven een welkome hulp. Afhankelijk van de hoeveelheid blad dat valt, worden de korven regelmatig geleegd.

Misschien ten overvloede, maar: bladkorven zijn bedoeld voor blad van bomen. Indien er andere soorten afval, zoals takken, tuinafval of vuilniszakken in gedumpt worden zijn wij genoodzaakt de korf of korven weer te verwijderen.

De resultaten van de enquête volgen op een later moment.Terug naar overzicht