09
okt

Ondanks veel ideeën toch niet voldoende geschikte huurders voor Touwladder

In het najaar van 2018 hebben we verkennende gesprekken gevoerd met verschillende organisaties. Daarbij waren organisaties die zichzelf hebben gemeld, maar ook organisaties die passen bij ideeën die door inwoners zijn ingediend. In december leek het erop dat een aantal organisaties een eigen plekje zouden krijgen in het voormalige schoolgebouw – met de mogelijkheid om onder te verhuren.

Vanaf 2019 liep het moeizamer. In het voorjaar ging de gemeente met de drie toekomstige huurders in onderhandeling. Toen bleken de huurprijs en huurperiode een struikelblok te vormen. Bovendien liepen gesprekken tussen de toekomstige huurders en mogelijke onderhuurders op niets uit. Dat leidde er uiteindelijk toe dat twee van de drie organisaties op zoek gingen naar andere huisvesting.

In september 2019 werd duidelijk dat er nog maar één huurder voor het pand zou zijn. Omdat er ook geen andere kandidaten zijn, trekt het college van B&W de conclusie dat het niet haalbaar is om hier zelf een multifunctioneel centrum te realiseren. Het college van B&W stelt nu voor om het pand te verkopen. De gemeenteraad neemt hier in december een beslissing over.Terug naar overzicht