11
mei

Doe mee aan het woonwensen-onderzoek

Wat zijn jouw woonwensen als starter?

Wil jij binnenkort voor het eerst op jezelf gaan wonen, in een eigen flat of huisje? Of misschien binnen een jaar of twee? En zou je het liefst in Wierden blijven? Dan willen wij graag weten wat jouw woonwensen zijn! Vul de vragenlijst in, dit kan van 11 mei t/m 14 juni 2020. Doe je ook mee? 

Waarom een onderzoek?

Het woningaanbod voor (jonge) starters is een gevoelig punt in onze gemeente. Wij horen vaak dat jongeren langer thuis blijven wonen, omdat er te weinig (passende) starterswoningen zijn. Of dat jonge mensen naar Almelo of Bornerbroek trekken, omdat ze daar wél een betaalbare woning kunnen vinden die bij hun wensen past. Daarom willen wij graag weten welke wensen (jonge) starters hebben die voor het eerst op zichzelf gaan wonen.

·         Wil je huren of wil je kopen?

·         Wat voor soort huisje zoek je?

·         Waar zou je het liefst wonen?

·         Wat vind jij belangrijk als het gaat om je toekomstige buurt?

Daarnaast horen we graag van je in hoeverre je bereid bent om in de gemeente Wierden te blijven wonen en waarom? Wij willen het graag weten!

Wat doen we met de uitkomsten?

De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we om te kijken of er genoeg woningen in onze gemeente zijn die passen bij de wensen van onze jongeren. Als het nodig is, kunnen we de plannen voor de toekomst daarop aanpassen. Na de zomer gaan we namelijk met projectontwikkelaars en woningcoöperatie Reggewoon in overleg over welke woningen er in de toekomst nodig zijn. Meld je als starter aan en geef jouw woonwensen door. Ook blijf je zo op de hoogte van het onderzoek en krijg je aan het einde de resultaten via een e-mail. Het invullen van dit onderzoek duurt maximaal 10 minuten en is natuurlijk volledig anoniem.

> Lees hier meer over het onderzoek en hoe je kunt deelnemen.Terug naar overzicht