17
feb

Praat mee tijdens het online klimaatcafé

“Om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken, moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Dit kunnen wij als gemeente niet alleen. Daarom nodigen wij u uit om met ons in gesprek te gaan over welke klimaateffecten wel of niet acceptabel zijn. Samen komen we dan tot een actieplan", vertelt wethouder Johan Coes. 

Tijdens de klimaatcafés bepalen inwoners, ondernemers en de gemeente samen welke klimaateffecten wel of niet acceptabel zijn. Vindt u het bijvoorbeeld acceptabel dat er jaarlijks een laag water van 10 centimeter in de straat staat na een hevige regenbui? Of dat hulpdiensten de wijk niet kunnen bereiken door wateroverlast? En wat als u niet kunt zwemmen in het Lageveld vanwege blauwalg? Deze klimaateffecten komen steeds vaker voor. De gemeente bespreekt dit graag met u om zo urgente gebieden en problemen beter in kaart te brengen en mogelijk maatregelen te treffen.

Aanmelden

De klimaatcafés beginnen om 19.30 uur en zijn rond 21.00 uur afgelopen. Maandag 1 maart is het café voor inwoners en ondernemers van Wierden en op donderdag 4 maart voor de inwoners en ondernemers van Enter. Wilt u graag uw steentje bijdragen aan het aanpakken van klimaateffecten? Geef u dan op via www.wierden.nl/klimaatcafe en praat mee. U ontvangt na uw aanmelding een uitnodiging in uw mail met de link naar de online bijeenkomst.Terug naar overzicht