14
apr

Enquête biodiversiteit; meerderheid wil zelf ook graag aan de slag

In totaal gaven 546 deelnemers hun mening over het vergroten van de verscheidenheid aan planten, insecten en dieren in de gemeente.

Inwoners zien onder meer graag dat de gemeente een ander maaibeleid gaat ontwikkelen en meer kruidenmengsels gebruikt. 74% van de deelnemers ziet namelijk liever ruige bermen met een diverse begroeiing. Ook vindt 72% dat de gemeente op meer plekken tegels moet vervangen door groen. Maar niet alleen de gemeente is aan zet, een  groot deel (65%) van de deelnemers wil heel graag zelf iets doen aan het verbeteren van biodiversiteit. Sommigen zijn hier al mee begonnen en zijn hun tuin aan het veranderen om meer insecten aan te trekken.

Aanmoedigen
In het algemeen willen de inwoners van de gemeente graag dat agrarische ondernemers ondersteund worden bij hun plannen voor meer biodiversiteit en dat inwoners worden aangemoedigd om eigen tuin of erf groener te maken. De gemeente kan hierbij helpen met informatie via de website en social media en door het bieden van cursussen, lezingen en workshops. Bijvoorbeeld over het gebruik van zaden voor een tuin waarin vlinders zich thuis voelen of met informatie over planten en bloemen die het goed doen in onze regio.

>> Lees hier het publieksrapport

De gemeente legt de resultaten van dit onderzoek naast de plannen voor meer biodiversiteit om zo tot beleid en oplossingen te komen die aansluiten bij de wensen van de inwoners. Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!